Sastojci
170g Glatkog brašna Podravka
125ml mlijeka
80g maslaca sobne temperature
1 Prašak za pecivo Docela
malo soli
1 veće jaje ili 2 manja
ekstrakt vanilije
500g svježe jagode
za ukrašavanje desertni preljev od jagode
par kapi soka limuna
Priprema
1.
Stavite mlijeko zdjelu i dodajte limunov sok (pričekajte 15 minuta prije nego što ga koristite)
2.
Miksajte jaje i maslac sa šećerom i malo soli dok ne dobijete glatku smjesu.
3.
Doadajte mlijeko koje je odstajalo s limun sokom i polako umješajte brašno pomješano s praškom za pecivo.
4.
Ulijte smjesu u okrugli kalup promjera 20 podmazan maslacem
5.
Po površini posložite izrezane jagode.
6.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45-50 minuta ,provjerite čačkalicom je li pečeno.
7.
Ohdadite dobro prije serviranja prelijte desertnim preljevom.
Posluživanje
(jagode možete zamjeniti bilo kojim drugim svježim voćem)
Izvor: http://www.recepti-i-savjeti.info/
Nema komentara:
Objavi komentar