Sastojci 4 osobe
ZA PODLOGU:
150 g petit beurre keksa ili piškota
150 g maslaca
ZA KREMU:
250 g jagoda
6 listova bijele želatine
250 g mascarponea
2 vrećice instant kapučina (po 10 g)
50 g šećera
1 vanilin šećera
400 g slatkog vrhnja
Priprema
1.
ZA PODLOGU:
Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje i utisnite valjkom za tijesto, ili ih jednostavno sameljite u sjeckalici. Maslac dobro rastopite i dobro izmješajte s keksima. U tepsiju ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa i maslaca.
ZA KREMU:
jagode operite, ocijedite, očistite i nasjeckajte. Mascarpone pomiješajte sa kapučinom, šećerom i vanilin šećerom. Slatko vrhnje istucite i umiješajte u kremu. Želatinu naravite prema uputama na omotu i umiješajte u kremu. Na kraju umiješajte i jagode. Kremom premažite podlogu u kalupu. Ostaviti u hladnjaku 2-3 sata da se dobro ohladi.
Posluživanje
Kolač je najukusiji dok je svjež i ohlađen!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar