ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

KOKOS SLADOLED

Sastojci
1 Kokos premium puding Dolcela
80 g šećera
200 g mlijeka
500 ml slatkog vrhnja

Za preljev:
200 g Lino lade kokos
200 ml slatkog vrhnja

Priprema
1.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i 300 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
2.
Vratite na vatru i uz miješanje kuhajte 2 minute da dobijete kremasti puding. Puding prekrijte plastičnom folijom i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.

4.
Smjesu izlijte u dublju plastičnu posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač. Držite u zamrzivaču najmanje 6 sati prije posluživanja.
5.
Umak pripremite tako da u slatkom vrhnju rastopite Lino ladu kokos.
Posluživanje
Sladoled poslužite preliven umakom.
Savjet
Kokos je okus koji se odlično slaže s voćem tako da možete pripremiti sladoled i s drugim voćem.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar