ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

RIGO JANCSI

Sastojci
Za biskvit
3 jaja
60g brasna
60g cokolade
60g secera
30g maslaca
1 van. secer
malo limunove korice
Za kremu
4 dl vrhnja za slag
50g secera u prahu
1 van. secer
200g cokolade
Za premaz
2 dl vrhnja za slag
1 slagfix (ucvrscivac za slag)
30g secera u prahu
1 van. secer
Za ukras
100g cokolade
nekoliko kapi ulja


Priprema
1.
Biskvit:
istucite zutanjke sa secerom i vanilin secerom, umijesajte otopljeni maslac i cokoladu, zatim limunovu koricu i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Ispeci u tankom sloju (ca. 20×30cm) na 180°C.
2.
Krema:
Staviti natrganu cokoladu u zdjelicu i otopiti na pari. U otopljenu cokoladu umijesati dio istucenog slatkog vrhnja sa secerom i vanilin secerom, pa je pazljivo umijesati u preostalo tuceno vrhnje.
Namazati na biskvit.

Premaz:
Izraditi 2dl vrhnja za slag u koje je umijesan secer u prahu, vanilin secer i slagfix. Premazati preko kreme.
4.
Ukras:
Otopiti cokoladu, dodati kap dvije ulja i izliti na nauljeni papir da bude u vrlo tankom sloju. Ohladenu narezati i rasporediti po narezanim kockama slatkisa.
Posluživanje
Za premaz sam koristila duplu mjeru, jer su mi se 2dl vrhnja za slag ucinila malo.

Nema komentara:

Objavi komentar