ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

ŠAMPITA

…ovo je nešto što moj muž baš voli da…hmm…liže….:)))

Sastojci
Saum
7 bjenanaca
490 gr kristal secera
na vrh noza soli
1 kasika sirceta
1 kom lisnato tijesto
Priprema
1.
Lisnato tijesto razvuci velicine pleha i ispeci.Razdijeliti na pola
2.
Saum:
3.
Pjenasto umutiti bjelanca pa dodati 150 gr secera ,neprekidno mutiti.
4.
Posebno uspinovati ostatak secera sa malo vode (Postupak:u secer dodati vode tek toliko da ga pokupi, staviti da se kuva.Kuvati dok se masa ne pretvori u mjehurice i ne pocne da “susti”)
5.
Vruc, uspinovan secer u tankom mlazu sipati u bjelanca neprekidno muteci.
6.
Mutiti dok se masa ne ohladi.
U pleh postaviti jednu koru lisnatog tijesta, sasuti saum, pa preko drugu koru lisnatog tijesta.
8.
To je sve, jos posuti prah secerom i ohladiti u frizideru.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar