utorak, 31. svibnja 2016.

PILETINA U UMAKU OD ŠAMPINJONA

Sastojci
500-600 pilecih prsa
zacin za piletinu
450 gr sampinjona
3 cena bijelog luka
240 ml pileceg temeljca
120 ml vrhnja za kuhanje
100 gr krem sira
1 kasicica bijelog luka u prahu
so,biber,persun
1 kasika brasna

Priprema
1.
Piletinu isjeci na snicle,zaciniti zacinom za piletinu i ispeci na tavi na malo ulja da fino porumeni.Izvaditi piletinu napolje i ostaviti na stranu.U tavu gdje se przila piletina staviti 2-3 kasike ulja,dodati nasjeckan bijeli luk i sampinjone na listice i prziti 10 minuta.Dodati kasiku brasna,izmijesati pa naliti pileci temeljac,vrhnje i krem sir i kuhati na laganoj vatri da se umak zgusne.Zaciniti sa soli ili vegetom,biberom i persunom,vratiti snicle unutra i sve zajedno kuhati na laganoj vatri jos 5 minuta.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar