utorak, 31. svibnja 2016.

KOLAČ KOJI VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

Potrebno:
1 kutija piškota
50 dag bijelog kravljeg sira
250 ml vrhnja za šlag
1 puding od vanilije


6 žlica šećera
vanilin šećer
1/2 l mlijeka
2 vrećice želatine u prahu

Priprema:
Puding skuhati prema uputi na vrećici sa 6 žlica šećera.
Želatinu pustiti da nabubri prema uputi na vrećici pa ju otopljenu uliti uz miješanje u vrući puding. Pazite da vam se na pudingu ne stvori korica s vrha dok pripremate želatinu i ostale sastojke.


Posebno izmiksati vrhnje sa šlag.
U većoj zdjeli za miksanje miksati sir sa vanilin šećerom, dodati puding sa želatinom i na kraju umiješati tučeno vrhnje za šlag.
U kalup za tortu na dno složiti red piškota namočenih u mlijeko pomiješano sa malo ruma i crne kave pa na piškote izliti kremu. Poravnati i ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata da se krema dobro stisne.
Prije posluživanja posipati tortu kakaom i odstraniti kalup za tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar