utorak, 31. svibnja 2016.

KARAMEL KOCKE SA KEKSOM

Sastojci
300 g keksa
1 puding sa ukusom karamela
4 kašike šećera
6 dl mleka
100 g margarina
za ukrašavanje
1 kesica mekih karamel bombona
1 kesica krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
150 ml hladnog mleka

Priprema
1.
Keks podeliti na tri dela, pa jedan deo poređati na tacnu. Staviti šećer u suvu šerpicu i zagrevati dok se šećer ne istopi i dobije boju karamela, a zatim preliti sa 4 dl mleka. Posebno u 1 dl mleka razmutiti puding, pa ga skuvati u provrelom mleku sa šećerom. Ostaviti puding da se ohladi, pa ga sjediniti sa umućenim margarinom.
U manjoj šerpici zagrejati 1 dl mleka i dodati 3 karamel bombone. Kašičicom prelivati svaki keks ovim mlekom, a kada keks upije mleko, premazati trećinom fila. Odozgo narendati 3 karamel bombone, pa ponoviti postupak još jednom. Staviti poslednju trećinu keksa, premazati trećinom fila i ostaviti da se kolač prohladi i malo stegne.
3.
Umutiti krem šlag sa mlekom, premazati kolač, ukrasiti i odozgo narendati karamel bombone.


Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar