petak, 27. svibnja 2016.

ZA BOLOVE U KOLJENU KRIVA JE...

Dodatak je mnogim salatama i desertima, a osim što je veoma jednostavan za pripremu, želatin ima još jednu prednost – on je izvanredan prirodni lijek za obnavljanje hrskavice u koljenu, kuku i ostalim zglobovima. Naime, istraživanja su pokazala da konzumacija ove namirnice u znatnoj mjeri može da pomogne u regeneraciji hrskavice, jer ima sličnu hemijsku strukturu.

Oštećena i istrošena hrskavica u koljenu, može nam napraviti velike probleme, i u velikoj mjeri nam naručava kvalitet života – stoga jedite želatin za hrskavicu svakodnevno, jer osim što će pokrenuti zglobove učestvovaće i u regeneraciji.
Optimalna količina iznosi 10 grama dnevno, a redovnom konzumacijom mogu se sprečiti i neprijatni simptomi osteoartritisa. Veoma je bogat proteinima, ima 10 esencijalnih amino-kiselina, između ostalih, prolin i hidroksiprolin, koji pomažu u regeneraciji mišićnog tkiva.
Još jedna prednost jeste i to što u želatinu nema ni masti ni holesterola, što nije slučaj s većinom namirnica bogatih proteinima. Osim toga, obiluje kolagenom. supstancom koja učestvuje u izgradnji tkiva, kostiju, tetiva, ligamenata i hrskavica…
http://www.prirodna-medicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar