Sastojci
Biskvit
2 jaja
Prstohvat soli
3 dl mlijeka
1.5 dl ulja
20 dkg šećera
30 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 velike žlice kakaa
Krema
5 dl mlijeka
7 žlica šećera
5 žlica brašna
25 dag maslaca
Glazura
10 dag margarina
10 dag čokolade
Priprema
1.
Biskvit:
Istucite 2 jaja, prstohvat soli, 3 dl mlijeka, 1.5 dl ulja, 20 dag šećera, 1 vanilin šećer.
Prosijte 30 dkg brašna, 1 prašak za pecivo, 2 velike žlice kakaa te polako dodavajte smjesi. Staviti u lim za torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite na 180°C.
2.
Krema:
Stavite kuhati 4 dl mlijeka.
7 žlica šećera istucite s 5 žlica brašna i 1 dl mlijeka. Ubacite u ukuhano mlijeko i miješajte.
Kad se krema ohladi ubacite 25 dag maslaca i izmiksajte.
3.
Glazura:
Otopite 10 dag čokolade s 10 dag margarina.
4.
Prerežite biskvit, premažite s kremom, preklopite drugim biskvitom. Prelijte glazurom preko biskvita.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar