Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 žlica brašna
Temeljna krema
8 žumanjaka
10 žlica šećera
30 dag maslaca
Krema od vanilije
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 žlica šećera
Krema od čokolade
4 dl mlijeka
1 puding od čokolade
1 žlica brašna
1 žlica čokolade u prahu
1 žlica šećera
Glazura
2 dl slatkog vrhnja
Priprema
1.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
2.
Za temeljnu kremu na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
3.
Za kremu od vanilije u mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
4.
Za kremu od čoklade u mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
5.
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Dobro ohladiti prije posluživanja.
Savjet:
Da bi biskvit bio mekaniji, poškropite ga mlijekom još dok je tijesto toplo.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar