subota, 28. svibnja 2016.

FANTASTIČNE ČOKOLADNE KOCKE

SASTOJCI
4 jaja
10 dkg šećera
3 velike žlice brašna
pola vrečice praška za pecivo
20 dkg maslaca
15 dkg čokolade za kuhanje


PRELJEV
1 dl mlijeka
0,3 dl ruma

KREMA
1/2 l slatkog vrnja
50 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg maslaca
PRIPREMA
Dobro Izmiksati 4 jaja sa šećerom.
Dodati brašno u koje je umiješan prašak za pecivo
Otopiti maslac i čokoladu i dodati u smjesu (ne smije biti vruče)
Peći 30 minuta na 180°C
Kad je pečeno, preliti sa mlijekom u koje je dodan rum
Pustiti da se biskvit ohladi
Slatko vrhnje zagrijati i maknuti s vatre
Dodati čokoladu i maslac i miješati dok se ne otope,
Preliti preko biskvita
Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata da se krema stisne
Posluživanje:
Vrlo sličnu kremu koristi i Netherland u “Matijinim čokoladnim keksićima”, pusa Jasenka!!!
za dekoraciju sam ih posipala čokoladnim mrvicama!!!! Sin mi je totalno zadovoljan!!!

Izvor: coolinarika.com

1 komentar:

  1. Nema šanse da od pola litre vrhnja dobijete ovoliku količinu kreme

    OdgovoriIzbriši