subota, 28. svibnja 2016.

KREM KOLAČ SA JAGODAMA

Sastojci
1/2 kg lisnatog tijesta
Krema:
1/2 kg krem sira
3 dcl vrhnja za šlag
100 grama šećera u prahu
1 vrećica želatine
Žele od jagoda
1/2 kg jagoda
100 grama šećera
1 vrećica želatine

Priprema
1.
 Lisnato razvaljajte na veličinu otprilike 20x30, specite kore.
Jagode izmiksajte pa zagrijte sa šećerom dok se šećer ne otopi. Želatinu napravite po uputi na vrećici pa dodajte u ohlađene jagode.

2.
Krem sir pomješajte sa šećerom i istučenim šlagom, namažite na prvu koru lisantog. Žlicom izbušite rupe.

3.
U svaku rupu nalijte žele od jagode.
4.
Ostatak želea razmažite žlicom po kremi.

5.
Poklopite drugom korom, lagano stisnite i stavite da se dobro ohladi.

Izvor. coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar