subota, 28. svibnja 2016.

TORTA IVANA

Sastojci
4 jaja
150g secera
1 kasika, oko 20g, skrobnog brasna
1 kasika, oko 20g, ostrog brasna
1/2 praska za pecivo
NADJEV
200g jagoda
500g sladoleda
UKRASAVANJE
100-120g jagoda
3 dcl slaga
Priprema
1.
Biskvit: razdvojiti zumanca i belanca. Umutiti belanca u cvrst sne. Umutiti zumanca sa secerom, dodati, izmesana, brasna i prasak za pecivo, sjediniti.
Lagano umesati, postupno, sne od belanaca.
Peci u kalupu, 22-24 promera, 25' na 180 stepeni.
Ohladjeni biskvit prerezati na pola, donji deo ostaviti deblji.
2.
Polovinu jagoda, za nadev, viljuskom izgnjeciti i staviti na donju koru, preko jagoda staviti sladoled, po sladoledu na polovine presecene preostale jagode i malo slaga preko jagoda.
Poklopiti drugom polovinom, tanjeg, biskvita.
3.
Ukrasiti slagom i jagodama.
Posluživanje
Tortu treba pojesti odmah, sladoled treba biti dobro stegnut.
Torta moze biti i manja od naznacenih mera, u tom slucaju, proporcionalno smanjuj sastojke.
Kod torte na slici sladoled sam namerno malo "ugrejala", on je imao problem sa grlom... i  veliku zelju da je ukrasi za tebe.
Tortu sastavljaj brzo, neposredno pred konzumiranje.
Izvor:  coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar