SASTOJCI
testo
• 150 g margarina
• 2 jaja
• 200 g šećera
• 300 g brašna
• 1 čaša (200 ml) mleka
• 1 kesica praška za pecivo
fil
• 18 kašika (oko 200 ml) mleka
• 100 g margarina
• 300 g šećera
• 100 g čokolade
• oko 200 g kokosa
PRIPREMA
Umutite 150 g margarina sobne temperature sa 2 cela jaja i 200 g šećera. Mutite da se sjedini i da se razbiju kristali šećera. Ne treba puno vremena, ništa ne mari ako koji ostane, ne primećuje se kasnije u testu.
Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i čašu mleka, pa umutite još malo.
Izlijte u pleh na papir, moj je bio dimenzija oko 18×28 cm, ispale su visoke, ja tako volim, a vi možete i par cm veći ako želite.
Ispecite testo na 180 stepeni, oko 30-40 min najviše, probajte čačkalicom, pa izvadite i ohladite.
Isecite na kocke željene veličine.
Ja sam isekla na 6 štangli po dužini i 4 po širini, znači 24 kocke su mi izašle 😉
Skuvajte sastojke za fil, sve sem kokosa, kuvajte nekih 10-ak minuta dok se sve lepo ne otopi i ne poveže. Prohladite, treba da bude mlako.
Kocke umačite u ovaj fil, a zatim u kokos sa svih strana. Kokos stavite na plići tanjir, tako je najlakše. Možete jednom viljuškom da ih okrećete u čokoladi, a drugom da si pomognete pri valjanju u kokos.
Redjajte ih na poslužavnik da lepo upiju fil i da se ohlade, a onda navalite.
Preporučujem da ih stavite u neku plastičnu kutiju sa poklopcem pre stavljanja u frižider da se ne bi osušile.
POSLUZIVANJE
Po receptu iz moje sveske, ide 300 g šećera u testo i 350 g u fil, ali sam ja to smanjila i slatko je i dalje, taman kako treba!
Još nešto, pregledala sam neke recepte ovde, ne sve, jer ih ima puno, i uglavnom se razlikuju od ovog po tome što u testo ne ide margarin već ceo u fil, ovde je to drugačije pa sam zato odlučila da ga napišem.
Ukoliko postoji neki ovakav, unapred se izvinjavam!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar