ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

VOĆNA BAKLAVAČA

Sastojci
4 jaja
1 i 1/2 čaše šećera
1 čaša ulja
1 čaša grisa
1 prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
2 jogurta
9 kora za savijače
voće (po želji)


Priprema
KREMA:
4 jaja
1 i 1/2 čaše šećera
1 čaša ulja
1 čaša grisa
1 p.z.p. (prašak za pecivo)
1 vanilin šećer
2 jogurta
Sve sastojke izmiksati.
1.
PRIPREMA:
Potrebne su po 3 kore za jednu baklavaču (koristim kupovno tijesto za savijače).
Svaku koru premazati kremom i na posljednju još staviti i voće po izboru (jagode, trešnje, višnje, maline...) te zarolati. Na onu količinu kreme, meni uvijek ispadnu tri baklavače (9 kora mi je potrebno).
Nauljiti pleh i baklavače premazati s uljem i stavit u zagrijanu rolu na 180 °C dok ne porumene.
Na kraju preliti sa 1 dcl vode i 1 žlicom šećera(prokuhat). I ostaviti da se upije i da se baklavače odmore!
Dobar tek!
Posluživanje
Narezati ih i po želji poslužiti sa šlagom ili sladoledom od vanilije


Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar