utorak, 31. svibnja 2016.

KOKO PINGVI

Sastojci  8 osoba
Za biskvit
4 cijela jaja
4 žlice Šećera ( kristal)
4 žlice ulja
4 žlice mekog brašna za kolače tip 400
2 žlice gorkog kakaa
1/2 Praška za pecivo Docela
Zaljev za biskvit
150 gr šećera (kristal)
2 dcl vode i 1 - 2 žlice ruma ili ekstrakta ruma
krema
8 dcl mlijeka
8 žlica Šećera ( kristal)
8 žlica griza
200 gr maslaca
80 gr kokosa
1-2 žlice likera od kokosa (malibu)
Glazura od čokolade
200 gr čokolade za kuhanje
5 žlica ulja

Priprema
1.
Pleh veličine 22x28 cm obložiti papirom za pečenje.
rernu uključiti na 200C i početi raditi biskvit

U zdjelu prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo.
U zdjelu za mućenje staviti jaja i šećer i miksati dok ne bude pjenato. Dodavati postepeno ulje i lagano miješati te dodati mješavinu brašna i kakaa. Lagano izmješati da se smjesa ujednači.
Izliti u pripremljen pleh i staviti u rernu. Temperaturu smanjiti na 180C i peći 15 - 20 minuta.
Pečeni biskvit izvadidti iz rerne i kada se ohladi izvaditi iz pleha i odlijepiti papir i prerezati po visini na pola.
U  šerpicu  uliti 2 dcl vode i dodati 150 gr šećera. kada voda prokuha osaviti da kuha dvije-tri minute, dodati rum ili ekstrakt ruma i ostaviti da se ohladi.
1.
Za kremu uzeti 7 dcl mlijeka, staviti u šerpu i kuhati sa 8 žlica brašna.
U zdjelici izmješati 8 žlica (ravnih) griza s 1 dcl mlijeka i uliti u vruće mlijeko te skuhati griz koji ne treba biti previše gust.
Kada se ohladi dodati umućen maslac, kokos i liker od kokosa, dobro izmješati da se krema izjednači.
2.
Za glazuru, na laganoj vatri,  otopiti čokoladu s uljem.
3.
U pleh vratiti papir na kome se pekao biskvit i položoti donju koru biskvita. Poprskati zaljevom, namazati polovicu kreme i premazati polovicom glazure od čokolade. Staviti u frižider na pola sata da se glazura ščvrsne.
Preko glazure namazati drugu polovicu kreme, poprskati zaljevom i premazati drugu polovicu glazure. Posuti kokosom i ostaviti da se hladi bar dva sata.
Posluživanje
Ohlađen kolač izvaditi iz frižidera, narezati i ostaviti desetak minuta na sobnoj temperaturi ( naravno ako izdržite) i uzivajte u okusu i aromi kokosa, rruma i čokolade.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar