subota, 28. svibnja 2016.

KAPRI KOCKE

Sastojci  12 osoba
za koru
6 belanaca
6kasika secera
3kasike brasna
za preliv od cokolade
100g cokolade
50g margarina
3kasike secera
3kasike vode
za zuti fil
6dl mleka + 6zumanaca
2 Pudinga vanilin Dolcela
6kasika secera
250g margarina
za vocni fil
350g jagoda(maline,visnje)
1dl vode + 150g secera
2dl soka od jagode
2 Pudinga jagoda Dolcela
2dl slatke pavlake
glazura
100g cokolade
40ml ulja


Priprema
1.
Za koru:
Zagrejati rernu na 150 stepeni.
Umutiti belanca u cvrst sneg,dodati secer i umutiti dobro.
Silikonskom spatulom umesati brasno.
Pleh 20x30 cm obloziti pek papirom izliti belanca i susiti oko sat vremena.
2.
Preliv od cokolade:
Otopiti zajedno cokoladu,secer,margarin i vodu na tihoj vatri pa preliti preko gotove kore.
Ostaviti da se ohladi i stegne.
3.
Za zuti fil:
Skuvati puding sa mlekom i secerom i zumancima u ohladjeno dodati margarin i umutiti pa premazati preko kore.
4.
Za vocni fil:
Staviti jagode sa secerom i vodom da provri,u soku od jagode razmutiti puding i dodati u prokuvano voce pa mesati zicom dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku dodati je ohladjenom filu od jagoda i kratko umutiti.
Fil preliti preko zutog fila i poravnati.
5.
za galzuru:
Otopiti cokoladu sa uljem i preliti preko kolaca.
Kolac seci na kocke i sluziti.
Najbolje je da prenoci u frizideru.


Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar