Sastojci
Biskvit:
4 kom jaja
4 žlice Šećera ( kristal)
360 g Pšenično glatko brašno Podravka
2 dl ulja
3 dl Prirodne mineralne vode Studenac
130 g mljevenih oraha
1/2 Praška za pecivo Docela
naribana limunova korica
nadjev
25o g maslaca
15 žlica Šećera ( kristal) i to ravnih
100g čokolade za kuhanje
20 g Kokosovog brašna Dolcela
100g nasjeckanih oraha
2 žlice ruma
2 dl Slatkog vrhnja Dolcela
čokoladna glazur
Priprema
1.
Umutiti žutanjke sa šećerom pa postepeno dodavati ulje.Polako miješati pa dodati prosijano brašno s praškom za pecivo te ostale sastojke.
Na kraju,snijeg od bjelanjaka špatulom lagano umutiti u masu s jajima.
2.
Pećnicu ugrijati na 2oo stupnjeva.Staviti u lim dimenzija 32x23cm papir za pečenje i peći.Možete peći jedan biskvit pa ga presjeći na pola ili kao ja,svaku koru odvojeno.
3.
Pečene biskite ohladiti.
4.
Čokoladu iskidati na kockice,maslac isjeći na komadiće pa sa šećerom otopiti na laganoj vatri.Kad se sve lijepo otopilo i sjedinilo,makni s vatre i dodaj kokos brašno,sjeckane orahe i rum pa dobro promiješaj i ohladi.
5.
U ohlađeni nadjev dodaj umućeni šlag,sve dobro promiješaj i stavi na prvi biskvit.Preko fila drugu koru pa odozgo vama omiljenu čokoladnu glazuru.
6.
Čokoladna glazura za "Trostruki užitak" od VioletLove je meni najdraža jer ne puca kad se reže.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar