utorak, 3. svibnja 2016.

KINDER PINGUIN

SASTOJCI
Kore
10 svježih jaja
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
5 žlica baby griza (pšenična krupica)
5 žlica brašna
5 žlica gorkog kakaa
5 žlica bagremovog meda
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
50 ml mlijeka
270 ml ulja

Fil
700 ml slatkog vrhnja
1 paketić želatine
50 ml mlijeka
2-3 žlice bagremovog meda
pola žličice arome vanilije (radila sam domaću, sa mahunama vanilije u votki)

1. glazura (za fil)
120 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
1 žlica vode
2. glazura (na kolaču)
220 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode
1 žličica meda

PRIPREMA
1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca. Pufnasto.

2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.



3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 165 stupnjeva oko 12-13 minuta.

4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.

5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti (nikako zakuhati) na parnoj kupelji (tj. na pari) uz stalno miješanje.

6. Staviti na stranu neka se malkice ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.

7. Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u hladnjak da očvrsne.

8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu! Bitno je da smjesa ne zakuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje – uspjeh zagarantiran. Najbolje na pari. Ili u MW.

9. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz hladnjaka i žlicu po žlicu kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite oštrim, dugim, tankim nožem. Da bude skroz ujednačeno – nož uronite u vruću vodu, otresite višak vode i zagladite kremu.
10. Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač (na brzinu!). Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.

11. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar