srijeda, 4. svibnja 2016.

ČOKOMILERAM

Sastojci
250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
400 gr milerama
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
30 gr kakaa

2 vrhom pune žlice nutelle
1 žlica ruma
korica jednog limuna

GLAZURA
200 gr čokolade za kuhanje
4 žlice ulja


Priprema
1.
Maslac sobne temperature dobro izmiksajte sa šećerom i vanili šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje miksajući minut između svakog dodavanja jaja. Sad umiksajte mileram, rum, kakao, nutellu. Postepeno dodavajte brašno izmješano s praškom za pecivo i koricom limuna. Dobro izmiksajte da dobijete finu kremastu smjesu.
2.
Kalup namastite i pobrašnite. Smjesu izlijte u kalup. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite nekih 50-55 minuta. Provjerite štapićem. Ostavite u kalupu nekih 10 minuta, pa izvadite da vam se ohladi.
3.
Ohlađeni kolač možete po želji preliti glazurom ili dajte mašti na volju.
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar