subota, 23. travnja 2016.

TORTA OD JABUKE

SASTOJCI
• 5 kom jabuka (Zlatni delišes)
• 1.5 l vode
• 3 vrećice pudinga od vanilije (u prahu)
• 9 žlica šećera
• cca 200g petit keksa


 


Za ukrasiti:
• 250 ml mlijeka
• 2 vrećice šlaga u prahu



PRIPREMA
1. Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9 žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.

2. U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.
3. U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.

4. Na dno roštijere (pleha) poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.

5. Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti čokoladnim mrvicama/kakaom/ribanom čokoladom. Dobar tek! :)

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar