utorak, 26. travnja 2016.

ČOKOLADNA TORTA

Eksperiment koji je uspio
Sastojci
torta
300g kvalitetne čokolade za kuhanje
150g šećera
500 ml mlijeka
150g brašna
50g grubo mljevenih lješnjaka
50g grubo mljevenih badema


sok od pola limuna
150g cous cousa ( duruma a ako nemate,može i gris )
glazura
200g čokolade za kuhanje
200 ml vode
Priprema
torta
1.
sve sastojke za tortu staviti u padelu i kuhati dok ne zgusne,izliti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi
glazura
1.
otopite čokoladu i prelijte ju u visoku zdjelu za miksanje
2.

polako miksajte na srednjoj brzini i doljevajte dio po dio vode
3.
pojačajte brzinu na najveću i miksajte dok ne zgusne (pazite da ne miksate predugo jer se to ponaša kao vrhnje za šlag,dođe do određene gostoće pa daljnim miksanjem postane grudasto )
4.
izvadite tortu iz kalupa i namažite glazurom

Izvor: http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar