subota, 30. travnja 2016.

DOMAĆI IŠLERI

SASTOJCI
za tijesto
200 g maslaca
300 g +2 kašike brašna
100 g šećera u prahu
2 kom žumanca
4 kašike kakaa



za fil
0,5 dl sl. pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja



PRIPREMA
1. Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.

2. Izmiješati brašno, 300 g  i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.

3. Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C 15-ak minuta.

 
4. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.

5. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.

6. Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar