SASTOJCI
• 200 ml tople vode
• 1 vrecica Instant suhi kvasac Dolcela
• 60 g omeksalog maslaca
• 80 ml Meda cvjetnog Podravka
• 1 jaje
• 1 Vanilin šećer Dolcela
• 1/2 zlicice soli
• 240 g Pšenično glatko brašno Podravka
• 60 g Graham brašna Podravka (ili integralnog)
• 60 g kakaa u prahu Dolcela
• 1 naranca - korica
Nadjev
• 2 zlice omekšalog maslaca
• 150 g suhih tresanja
• 120 g tamne cokolade natrgane na manje komade ili cokoladnih kapljica
• 1 naranca - korica
• sok od obje narance
Cokoladna glazura
• 2 zlice kakaa u prahu Dolcela
• 1 zlica ulja
• 1 zlica Meda cvjetnog Podravka
• 2 zlice vode
• 1 Vanilin šećer Dolcela
• 100 g secera u prahu
PRIPREMA
U manju posudu uspi toplu vodu i dodaj kavasac sa malo secera , pa ostavi natoplom da se napravi pjenica . U siru posudu za mijesanje prosij oba brasna , kakao i sol , pa dodaj koricu od narance . U drugu manju posudu dodaj maslac , med , jaje i vaniliju , pa sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu .Tekucu smjesu dodaj brasnu skupa sa kvascem i umijesi mekano tijesto . Mijesi 4-5 min dok tijesto ne postane glatko i elasticno . Pokrij cistim ubrusom i neka miruje na toplom 30-40 min , dok se tijesto ne udupla .
U medjuvremenu narance ocijedi i u sok dodaj narezane tresnje , pusti neka se namacu dok se tijesto odmara . Ako osjetite da su tresnje malo tvrdje slobodno ih mozete skupa sa sokom zagrijati u mikrovalnoj 1-2 min dok ne omeksaju . Omeksane tresnje ocijedi i dodaj im koricu od narance . U posebnu zdjelicu stavi narezanu cokoladu ako nemas kapljica .
Uzaslo tijesto prebaci na pobrasnjenu plohu i razvuci u pravokutnik ( 30 x 20 cm ) . Cijelu povrsinu tijesta premazi omeksalim maslacem , pa pospi pripremljenim tresnjama i cokoladom . Urolaj tijesto sa sire strane u dugu strudlu i dobro stisni rubove . Narezi tijesto na 12 jednakih djelova .
Dublji pekac oblozi papirom za pecenje i poslazi rolice sa malim razmakom . Sve prekrij plasticnom folijom i platnenim ubrusom i ostavi neka uzlazi na toplom 40 - 50 min , dok rolice lijepo ne narastu .
Narasle rolice peci u zagrijanoj pecnici na 160 stupnjeva 20-25 minuta . Probaj cackalicom dali su pecene , jer su tamne zbog kakaa , pa po boji nemozete odrediti .Gotove rolice izvadi iz peci i pusti neka se hlade u pekacu .
U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces kakao , ulje , med , vodu i vaniliju staviti u posudu za kuhanje i kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete glatku i sjajnu masu . Skini sa vatre i umijesaj secer u prahu , najbolje pjenjacom . Glazura mora biti gusta kao med , ako vam je malo rjedja dodajte jos zlicu dvije secera u prahu .
Hladne rolice isaraj pripremljenom glazurom i pusti neka tako stanu par minuta , pa tek onda serviraj Ako ne zelis praviti glazuru onda rolice jednostavno pospi sa secerom u prahu .
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Izvor: receptiizmojekuhinje7.com
Nema komentara:
Objavi komentar