subota, 23. travnja 2016.

ŠAUMROLE

SASTOJCI

KREMA OD VANILIJE:
10 gr želatine (1 vrećica)
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
3 žumanjka
150 gr šećera
1 vanilin šećer
200 ml vrhnja za šlag
OSTALO:
500 gr lisnatog tijesta
ulje za kalupe
1 jaje za premazivanje
par kapi mlijeka
šećer u prahu za posipanje
ROLICE OD LISNATOG TIJESTA

1. Lisnato tijesto odmrznite.
2. Svaki dio tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj površini i izrežite na 12 trakica, tako da na kraju dobijete 24 trakice.

trakice-od-lisnatog tijesta

3. Svaki kalup premažite sa uljem i zarolajate trakicu.
4. Slažite u tepsiju postavljenu masnim papirom.

valjci-za-rolanje

5. Rolice premažite sa razmućenim jajetom i par kapi mlijeka.

premazivanje-zumanjkom

6. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
7. Pečene rolice skidajte sa kalupa još vruće.
8. Ostavite ih da se ohlade


rolice-od-lisnatog



VANILIN KREMA ZA ŠAUMROLE

1. Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri 10 minuta.
2. Oko 400 ml mlijeka stavite kuhati.
3. Za to vrijeme pomiješajte puding i gustin sa ostatkom mlijeka.
4. Posebno izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
5. Dodajte puding sa gustinom i zajedno sjedinite.
6. Pripremljene sastojke ulijte u uzavrelo mlijeko i kuhajte na srednjoj vatri dok smjesa ne postane gusta.
7. Kada smjesu sklonite sa vatre ubacite nabubrelu želatinu i miješajte dok se sva ne rastopi.
8. Ostavite kremu da se sasvim ohladi.
9. Umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag.

vanil-krema

10. Kremu stavite u frižider da se stisne.
11. Napunite kremom vrećicu za ukrašavanje, umetnite nastavak po želji i punite rolice od tijesta.

punjenje-rolica

12. Prije konzumiranja pospite šećer u prahu.

saumrole-sa-vanilijom


izvor: kolaci.biz

Nema komentara:

Objavi komentar