utorak, 26. travnja 2016.

CICVARA

Staro, skoro zaboravljeno jelo, ja je obožavam :)))
Sastojci
    potrebno je
    2 dl vode
    2 dl mlijeka
      300-400 g sira ili kajmaka

   
8 kašika kukuruznog brašna
1 kašika
    masti nerastopljene (ako se koristi kajmak ne treba)
    1 kašičica soli

Priprema
    1.
    Mlijeko, vodu i mast staviti da prokuva, dodati sir, posoliti i izmiješati
    2.

     
Kad ponovo prokuva smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude "uhvati" kao da je malo prigorila, gotova je.
3.
    Poslužiti uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mlijeko, a može i salata po želji.
    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar