utorak, 26. travnja 2016.

NEODOLJIVI SENDVIČ

Sastojci:
 oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije)
 400 g šunke
 300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira)

 
150 + 50g za posip parmezana
 700 ml mlijeka
 5 žl brašna
 prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića

Priprema:
Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom.  Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana.


Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir.
Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana.
Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.

Izvor: receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar