srijeda, 27. travnja 2016.

MARIJA KOCKE

ukusan i jednostavan kolac sa slatkim vrhnjem i cokoladom...

  Sastojci
    TIJESTO:
    6 jaja
    6 zlica secera
    6 zlica brasna
    6 zlica tople vode
    3 zlice kakao
    1/2 vrecice praska za pecivo
    KREMA:
    500ml. slatkog vrhnja
    100gr. secera



      2 dag. zelatine
    1 dl. mlijeka
    COKOLADNA OCAKLINA:
    100gr. cokolade za kuhanje
    oko 50 ml. slatkog vrhnja

Priprema
    1.
    Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
    U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.
    Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom.
    2.
    Podijelite tijesto na 3 dijela.
    U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C  oko 15min.
    Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
    3.


      KREMA:
    U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
    Zelatinu rastvorite u mlijeku a zatim dodajte u kremu.Izmiksajte sve zajedno.
    4.
    COKOLADNA OCAKLINA:
    Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem.
    Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
    Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora,zatim krema,kora i na kraju krema.
    Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.


 
Posluživanje

Rcept je takoder iz mog Hrvatskog kuhara od gospode Spomenke Zuzoric koja je da dodam napravila par kikseva u svojim receptima...Ovdje mozete koristiti i zelatinu u prahu...kao sam procitala na ovo gr. idu 3 zlice zelatine u prahu...Mjere pleha su 23x23,ako zelite veci kolac povecajte namirnice...


Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar