utorak, 19. travnja 2016.
PILETINA U JOGURTU I SENFU
Sastojci 2 osobe
30 dag pilećeg filea od prsa (bijelo meso)
1 nemasni jogurt
1 mala žlica senfa
malo soli i papra
peršin
1 mala žlica kurkume
par sjemenki korijandra
Priprema
1.
Pileći file (bez kožice!) narežite na kockice i pecite 5 minuta na tavi sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tavu da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.
2.
Tada zalijte jogurtom, dodajte senf, sol i papar, te kurkumu i malo izmrvljene sjemenke korijandra, promiješajte, te pirjajte na umjerenoj vatri dok sva tekućina ne uvrije, otprilike još 5 minuta.
3.
Pred sam kraj pirjanja obilato pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje
Ova ukusna piletina ne zahtijeva mnogo, sasvim jednostavan prilog poput riže ili neke miješane osvježavajuće salate bit će odličan izbor. Izvor: Coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar