utorak, 26. travnja 2016.

CHEESECAKE SA SNICKERS I BIJELOM ČOKOLADOM

SASTOJCI
Podloga
100 gr digestive keksa ( samleti )
300 gr snickers cokolade ( samleti )
80 gr putera ( rastopiti )

Krema
200 gr bele cokolade ( rastopiti )
600 gr krem sira ( philadelpia )
300 gr kiselog vrhnja/kisela pavlaka
120 ml slatkog vrhnja/slatka pavlaka
120 gr secera u prahu
1 zlicica vanilije secera
5 listova zelatina
Toping
150 gr snickers cokolade

PRIPREMA
izvagati sve potrebne sastojke za pripremu ukusnog cheesecake.

Pomesati samlevene kekse i samlevenu cokoladu sa rastopljenim puterom. Utisnuti smesu u dno okruglog kalupa ( ca 20 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremate krem.

Umociti zelatinu u hladnu vodu ( 5 -10 min ).


Rastopiti cokoladu sa polovinom slatkog vrhnja na slaboj temperaturi.
Prohladiti.

Pomesati zajedno krem sir, kiselo vrhnje, secer u prahu i vaniliju secer.

Preostalu polovinu slatkog vrhnja zagrejati i u vrelom vrhnju rastopiti prethodno namocenu u hladnu vodu i ocedjenu zelatinu. Dobro promesati da se zelatina rastopi a zatim sjediniti sa rastepljenom cokoladom ( rastopljena u slatkom vrhnju ) sjediniti i prohladiti.

Izmiksati mesasvinu krem sira te dodati polako uz miksanje mesavinu od bele cokolade i zelatina. sjediniti i izliti na podlogu od snickers cokolade. Poravnati i ostaviti da se stegne u frizider.

Ohladjenu tortu dekorisati snickers cokoladom.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.

PRIJATNO  i uzivajte u hrani

izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar