Uredila sam ga prema svom guštu (lagano izmijenjen biskvit, moja krema i glazura). Od tada, pravila sam ga i sebi i prijateljima :) Ne znam zašto ga prije nisam postavila, napomenom da su biskviti s ključalom vodom nekako drugačiji, bolji…
Sastojci
2 šalice smeđeg šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica mekog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice ključale vode
krema
2 šalice mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
2 žlice šećera
1 žličica instant kave (nessice)
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
glazura
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 žlica ulja
Priprema
1.
Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
2.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
3.
Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
4.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
5.
Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
6.
Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
7.
Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
8.
Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
9.
Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar