srijeda, 1. lipnja 2016.

KREMASTI ČUPAVCI

Sastojci
Biskvit
4 jaja
200g šečera
75ml ulja
75ml mlijeka
1 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
320g Glatkog brašna Podravka
krema
400ml mlijeka
3pune žlice Glatkog brašna Podravka
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
100ml tučenog slatkog vrhnja
preljev
100g čokolade za kuhanje
50g maslaca
150ml mlijeka
kokos

Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.Miksajte jaja i šečer pjenasto,zatim dodajte sve ostale sastojke dobro izmiksajte.Nalim stavite pek papir i prelijte smjesu i stavite u pećnicu peći 20min ovisno o pećnici.Kad je gotov izvadite ga da se ohladi.
2.
Pripremite preljev u malu posudu rastopite čokoladu,maslac i dodajte mljeko.Biskvit izrežite na kockice željene veličine i  močite u preljev pa u kokos i prebacite na masni papir i stavite u frižider da se stisne.
Dio mlijeka stavite u lonac dodajte šećer i vanilija šećer i pustite da prokuha u,u ostatak mlijeka dodajte brašno i jaje i mješajte da dobijete glatku smjesu,dodajte u prokuhano mlijeko i nastavite kuhati dok ne dobijete gustu kremu.Maknite s vatre,stavite prozirnu foliju i pustite da se ohladi..Slatko vrhnje dobro istucite i dodajte ohlađenoj kremi.
4.
izvadite kocke iz frižidera prerežete ih na pola i punite kremom.
5.
Onda uživanje!!!


Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar