nedjelja, 26. lipnja 2016.
CRNA RUŽA! KOMBINACIJA MAKA, KREME I PRHKIH KORA, DOSLOVCE SE TOPI U USTIMA
Prekrasan i predivnog okusa, kombinacija maka, kreme i prhkih kora, doslovce se topi u ustima. Sam naziv govori o ljepoti ovog kolača.
SASTOJCI
ZA TIJESTO
600 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
300 g šećera
1 Prašak za pecivo Docela By Podravka
¼ žličice soli
200 ml mlijeka
1 jaje
100 g maslaca
MAK PUNJENJE
200 g Maka Dolcela By Podravka
250 g šećera
2 Limun šećera Dolcela
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
100 g maslaca
200 ml mlijeka
ZA KREMU
3 Puding vanilin Dolcela By Podravka
250 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
KORISTILI SMO
Puding okus vanilija
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Prašak za pecivo
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Prašak za pecivo
Puding okus vanilija
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
PRIPREMA
U veću posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, mlijeko, jaje, omekšali maslac i umijesite glatko tijesto.
Tijesto pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ga podijelite na šest jednakih dijelova. Na pobrašnjenoj podlozi 2 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 25x35 cm, stavite ih na papir za pečenje i zasebno pecite na donjoj strani lima za pečenje (30x40 cm). Kore pecite oko 20 minuta na 180° C ili dok ne dobiju lijepu blagozlatnu boju.
Pečene kore pustite da se dobro ohlade. Preostala 4 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 35x20 cm.
Mak sameljite, stavite u posudu pa dodajte šećer, limun šećer, brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, toplo mlijeko i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte.
Dobivenu smjesu odmah ravnomjerno podijelite po razvaljanom tijestu i pomoću žlice premažite po tijestu. Svaki premazani dio tijesta zarolajte u roladu.
Tepsiju (35x20 cm) premažite maslacem, pospite brašnom i u nju položite roladu jednu do druge. Pecite na 170 °C 30-35 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Pečene rolade izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
Na dno tepsije (35x20 cm) položite jednu pečenu koru, a po potrebi joj lagano skratite rubove kako bi vam kora pasala na dno.
Pudinge pomiješajte sa šećerom, 150 ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka stavite na vatru. Kad mlijeko zakuha, dodajte razmućeni puding i kuhajte još 1-2 minute neprekidno miješajući.
Maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.
Polovicu pudinga prelijte preko kore u tepsiji, na puding položite pečene rolade, prelijte ostatkom pudinga i poklopite preostalom korom. Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak na barem 1-2 sata.
Posluživanje
Izvadite iz kalupa, narežite na šnite i poslužite.
Savjet
Umjesto maka možete upotrijebiti mljevene orahe, bademe ili lješnjake.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar