ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

JEDAN OD NAJLJEPŠI LJETNIH POSLASTICA KOJE SAM PROBALA OD SAMO 4 SASTOJKA




Sastojci
5 jaja
1 l mlijeka
5 žlica šećera


2 vrećice Dolcela rum šećer

Priprema
1.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg a žumanjke dobro izmiješati sa šećerom....
2.
.... a zatim umiješati i Dolcela rum šećer.
3.
U većoj posudi zakuhati mlijeko pa u njega dodavati žlicom snijeg od bjelanjaka.
4.
Kratko prokuhati s jedne strane a zatim ih okrenuti i kratko prokuhati s druge strane.
5.


Prokuhane žličnjake odlagati u veću posudu a mogu se odložiti i u posudice za posluživanje.
6.
Izmiješanim žumanjcima sa šećerom i rum šećerom uz miješanje dodati nekoliko žlica vrućeg mlijeka kako bi se sve malo ugrijalo (to će spriječiti zgrušavanje u mlijeku).....
7.
... a zatim sve, uz stalno miješanje dodati vručem mlijeku, koje smo prethodno maknuli sa štednjaka (više se ne kuha).
8.
Mlijeko sa umiješanim žumanjcima preliti po prokuhanim žličnjacima.....
9.
.....pa poslužiti dobro rahlađeno.

Nema komentara:

Objavi komentar