Sastojci
Kore
9 jaja
150gr šećera
100gr krupnije mlevenih oraha
100gr tamne čokolade
1 kašika oštrog brašna
Fil
5 jaja
100gr šećera
150 gr tamne čokolade (75 % kakaa )
250gr putera
100gr prah-šećera
Glazura
100gr tamne čokolade
40gr putera
Priprema
1.
Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte razmekšalu čokoladu, orahe i brašno, pa pažljivo umešajte šne od belanaca. Veliki pleh obložite peki papirom i ispecite koru na 200C. Isecite po dužini na tri dela.
2.
Cela jaja penasto umutite sa kristal šećerom i stavite da se kuva. Dodajte izlomljenu čokoladu i topite je stalno mešajući. Kad se krem zgusne, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi.
3.
Umutite dobro puter sa prah šećerom, pa dodajte u ohladjen krem i mutite da fil postane penast. Filujte obilato dve kore i ostavite deo fila za premazivanje torte sa strane i dekoraciju.
Istopite čokoladu i puter i ovom glazurom prelijte treću koru. Preostalim filom napravite dekoraciju.
Posluživanje
Uživajte u čokoladi.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar