Sastojci
Tijesto
220 g Pšenično glatko brašno Podravka
30 g kakaa u prahu Dolcela
100 g secera
2,1/2 zlicice Praska za pecivo Docela
1/2 zlicice soli
120 g vrlo hladnog maslaca
130 ml slatkog vrhnja
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
60 g bijele cokolade
60 g mlijecne cokolade
60 g tamne cokolade za kuhanje
Glazura
120 g secera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
4-5 zlica vode ili hladne kave
120 g tamne cokolade za kuhanje
Priprema
1.
U zdjelu za mijesanje prosij skupa brasno , kakao , secer , prasak za pecivo i sol . U manjoj zdjelici izmjesaj vrhnje , vaniliju i jaje . Maslac narezi na manje kockice i uz pomoc dva noza ili vilice namrvi maslac u brasno dok ne dobijes komadice kao manja zrna graska . U sredini namrvljenog brasna i maslaca uspi mjesavinu sa jajem i uz pomoc spatule na brzinu umijesi neuredno tijesto . Na kraju umijesaj cokoladu .
2.
Tijesto podjeli na dva dijela i svaki oblikuj u disk velicine manjeg tanjura . Svaki disk narezi na osam jednakih djelova . Dobivene trokute prebaci na lim oblozen papirom za pecenje i peci u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 20 min .
U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces pomijesati secer u prahu sa vanilijom i na kraju umjesati vodu ili kavu , ako zelite da vam scones imaju moka okus onda dodajte kavu umjesto vode . Glazura treba biti rijedja kao javorov sirup . U posebnoj zdjelici otopi cokoladu i drzi je na toplom .
4.
Pecene scones izvadi iz pecnice i prebaci na resetku za hladjenje , pa pusti da se ohlade . Hladne scones uroni u glazuru , pa vrati ponovo na resetku za hladjenje da se ocijede od viska glazure . Glazura je dosta rijetka i sasusit ce se jako brzo .
5.
Preko stvrdnute glazure isaraj otopljenu cokoladu i ostavi da se cokolada stvrdne 20-30 minuta . Nakon sto se cokolada ponovo stisne prebaci scones u kutiju sa cvrstim poklopcem . Najljepsi su sa salicom kave ili caja . Ili u slucaju moga sina sa salicom vruce cokolade .
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar