srijeda, 1. lipnja 2016.

ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA

Sastojci                      
500 g cokoladnih graham krekera
Cokoladni preljev
3 zlice mlijeka
60 g secera
60 g maslaca
3 zlice kakaa u prahu Dolcela
Nadjev
100 g maslaca sobne temperature
120 ml kondenziranog mlijeka
200 g krem sira sobne temperature
500 ml slatkog vrhnja
1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema
1.
Najprije napravi premaz za korice-krekere tako sto ces sve sastojke staviti u manju posudu i dobro izmijesati , pa lagano zagrijavati uz mijesanje dok se sve ne poveze . Ako zelite mozete sve zagrijati i u mikrovalnoj (30-60 sek.) . Ostavi sa strane do upotrebe .
2.
Za nadjev najprije izmuti slatko vrhnje i ostavi sa strane . Zatim pjenasto izmuti krem sir i maslac , pa dodaj kondenzirano mlijeko i vaniliju  . U dobivenu smjesu umjesaj tuceno slatko vrhnje i to iskljucivo spatulom .

3.
Trebate odluciti dali zelite kockastu ili pravokutnu tortu i prema tome odaberite servirni tanjur . Ja sam radila pravokutnu . Sredinu srvirnog tanjura premazi tankim slojem nadjeva ( da se krekeri mogu zalijepiti ) . Poslozi prvi sloj krekera , pa ih premazi sa 2 zlice cokoladnog preljeva , preko preljeva premazi 4-5 zlica nadjeva .

4.
Na isti nacin poslozite jos 5 redova , cijela torta sastoji se od 6 redova krekera i 6 slojeva nadjeva . Na kraju cijelu tortu premazi  sa svih strana ostatkom nadjeva . Nemora biti perfektno poravnana jer se ionako cijela torta pospe sa mljevenim krekerima . Spremi tortu u hladnja na 1 sat da se malo stisne prije dekoriranja .
5.
Ostatak krekera samelji u mrvice . Raskladjenu tortu pospi sa svih strana cokoladnim mrvicama . Ako zelis tortu dekoriraj sa cokoladnim perlicama , malinama , slatkim vrhnjem i listicima mente . Torta treba odlezati u hladnjaku najmanje preko noci da bi krekeri omeksali i da se moze lakse sjeci . Sto duze stoji torta je ukusnija .


Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar