petak, 3. lipnja 2016.

DAN I NOĆ SA VIŠNJAMA

Sastojci
250g maslaca
125g šečera
250g Glatkog brašna Podravka
5 jaja
1 Prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
1žlica kakaa u prahu Dolcela
300g-500g višanja
prstohvat soli
Priprema
1.
Maslac sobne temperature tući s šečerom i vanilia šečerom,dodavati jedno po jedno jaje bez zaustavljanje miksera,zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i sol.Od dobivenog tjesta podjelite na pola i u jedan dodajte žlicu kakao i izmiksajte.Pripremite kalup prekriven papirom za pečenje prvo stavite bjelu smjesu i posložite višnje po njemu onda stavite tamnu smjesu i posložite ostatak višanja.Ugrijte pečnicu na 180 stupnjeva i stavite peč kolač 45 min ovisno o pečnici,provjerite čačkalicom.

2.
Odličan uz kavu i čaj!!!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar