petak, 3. lipnja 2016.

VIŠNJASTI TIRAMISU

Sastojci  6 osoba
3 pakovanja (po 105gr) piškota
500ml slatke pavlake (vrhnja)
400gr kisele pavlake 20%
1 kašičica ekstrakta vanile
1 vanila (štapić)
3 kesice Jacobs 3u1 Milka kafe ili obična kafa (crna, nes....)
75gr šećera
800gr višanja ili voća po želji
Priprema
1.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom. Rasecite štapić vanile uzduž i nožem sastružute unutrašnjost, dodajte u umućenu pavlaku, zajedno sa ekstraktom vanile i malo promešajte.
Dodajte kiselu pavlaku i mutite mikserom kratko, da se sve sjedini i dobije fina krema.
2.
Napravite veću šolju kafe od 3 kesice Jacobs Milka ili skuvajte veću šolju kafe po želji.
Kafu možete zameniti kakaom (Kraš Express, Nesquick i slično ili običan skuvani kakao sa mlekom).
3.
U dublju posudu ređajte jedan sloj piškota, kratko natopljenih u kafi, pa trećinu kreme od pavlake i deo višanja (ja sam ih stavljala dosta u svakom sloju).
Zatim, ponovo ređajte natopljene piškote, kremu pa višnje i na poslednji sloj piškota stavite kremu i ukrasite višnjama ili krupno rendanom crnom čokoladom.
Napomena
Količinu šećera možete povećati ili smanjiti, ovisno o ukusu. Ja sam pravila bez šećera.
Ako nemate vanil štapić, možete povećati ekstrakt vanile i/ili dodati 2 kesice vanil rum šećera.
Posluživanje
Kolač ostavite u frižideru da odstoji 2 sata pre služenja ili najbolje da prenoći
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar