petak, 24. lipnja 2016.

DELUXE KOCKE

SASTOJCI
TIJESTO
9 dag margarina
4 v.ž šećera
1 jaje
10 dag oštrog brašna
3 v.ž kakaa
1/2 m.ž praška za pecivo
prstohvat soli
NADJEV
4 jaja
10 dag šećera
15 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje
1 v.ž oštroga brašna
 
GLAZURA
20 dag bijele čokolade
1,8 dcl vrhnja za šlag
PRIPREMA
Pjenasto istući margarin i šećer dok se šećer ne rastopi,pa dodajte jaje.Umiješati pomiješano brašno s praškom za pecivo,kakaom,soli i zamijesiti.Zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta.Razvaljati i staviti u lim obložen pek papirom(oko 22*33cm).Peći na 180 stupnjeva oko 10 minuta.Žumanjke izmiksati sa šećerom i omekšalim margarinom,dodati rastopljenu čokoladu i brašno,pa na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.Izliti na polupečeno tijesto i peći na 150 stupnjeva oko 40 minuta.
Vrhnje ugrijati gotovo do vrenja,maknuti sa vatre i umiješati sitno sjeckanu bijelu čokoladu.Pomiješati da se čokolada otopi,malo ohladiti,pa time preliti ohlađeni kolač.
Posluživanje
Recept je iz knjige”Moji najbolji kolači2”…

Nema komentara:

Objavi komentar