utorak, 21. lipnja 2016.

ZEBRA KOLAČ

Sastojci
Za biskvit:
10 jaja
240 g šećera
300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
80 g čokolade
Za nadjev:
250 g Džema marelica Podravka
300 ml narančina soka
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodavajte brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
2.
Polovici smjese dodajte rastopljenu čokoladu. Svaki dio ispecite posebno u namašćenom i pobrašnjenom limu (vel. 28×38 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
3.
Pečene biskvite ohladite, razrežite po dužini na tri dijela tako da dobijete šest listova. Listove poškropite narančinim sokom i premažite džemom od marelica. Slažite naizmjenično žute i tamne listove.
4.
Kolač opteretite nekoliko sati, kako bi listovi biskvita dobro prianjali.
Tako pripremljenom kolaču premažite gornji list džemom od marelica i prelijte čokoladnom glazurom.
6.
Na pari otopite razlomljenu čokoladu.
7.
Otopljenoj čokoladi dodajte kipuće slatko vrhnje, izvadite iz vodene kupelji i nastavite miješati dok masa ne postane jednolična i glatka.
Posluživanje
Kolač narežite i poslužite uz tučeno slatko vrhnje.
Savjet
U narančin sok možete dodati i liker od naranče.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar