srijeda, 1. lipnja 2016.

TIRAMISU TORTA

Sastojci
BISKVIT: 5 jaja (odvojiti žumanjke,od bjelanjaka napraviti snijeg)
5 žlica šećera,5 žlica brašna
1 dcl ulja,1 dcl mijeka
1 prašak za pecivo Docela
1 Rum šećer Dolcela
2 žlice kakaa u prahu Dolcela/ili 3 žlice Kraš expressa
KREMA: Tiramisu krema Dolcela
Šlag hit Dolcela
3 dcl mlijeka
1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
I još: piškota (200 g)
Nescafe ili kava kuhana i malo ohlađena
ZA UKRAS: 500 ml čvrstog šlaga
Kakao u prahu Dolcela
Kakao mrvice Dolcela
Priprema
1.
Ispeći biskvit ohladiti ga i prepoloviti na dva dijela.Donji dio,natopiti malo kuhanom kavom /nescafeom i premazati otopljenom mliječnom čokoladom ili nutellom
2.
Po želji posipati prženim bademima.Na to staviti jedan dio kreme,na kremu slagati piškote koje treba namočiti u kavu/nescafe
3.
Na piškote staviti preostali dio tiramisu kreme. Na kremu ide drugi dio biskvita,kojeg isto malo natopiti kavom.Ukrasiti šlagom i posipati kakaom
Posluživanje
Prije posluživanja dobro ohladiti u frižideru,najmanje 2 sata.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar