SASTOJCI:
za tijesto:
300 g mljevenog keksa
100 g rastopljenog maslaca
za kremu:
500 g svježeg sira
3 kašike šećera
sok od pola limuna
1 vanilin šećer
za voćni preljev
200 g šumskog voća zamrznutog
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
PRIPREMA:
U plastičnoj vrećici tučkom za meso stucite kekse, dodajte im rastopljeni maslac, dobro izmiješajte i utisnite u čaše. Dobro izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna te prelijte preko keksa.
U tavi zagrijte šumsko voće, dodajte vanilin šećer i šećer te, uz stalno miješanje, zagrijavajte 10-ak minuta dok se voće ne otopi, a sastojci prožmu. Prelijte preko kreme od svježeg sira i limuna. Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar