Sastojci
KORA-OSNOVA
250 g maslaca
300g mlevenog plazma keksa
150 g mlevenih lešnika
3 kasike mleka
KARAMEL MOUSSE
450 G(16 OZ) krem sira-philadelphia ili neki drugi
2 dc pavlake za slag
100 g smedjeg šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 konzerva DULCE DE LECHE (380 G)
Priprema
1.
Kalup velicine 22-13 cm(9-13 inch) tanko namazite maslacom,pa prekrijte pek papirom da bi se kocke lakse vadile,mada moze i bez toga,nije neki problem kad se dobro ohlade.
2.
Masalc sobne temperature penasto umutiti,dodati mleveni keks i mlevene lesnike i rukama umesite da se sastojci spoje i dok mesite dodajte mleko samo da masa dobije na teksturi.Pokvasite ruke i lepo rasporedite po dnu kalupa.
3.
Pavlaku za slag umutite sa vanil secerom.
Krem sir penasto umutite sa smedjim secerom,dodajte karamel(dulce de leche).
spatulom umesajte lagano obe mase da se lepo spoje pa ovaj fil premazite preko osnove.Ukrasite po vasoj zelji ,moze slagom,mlevenim keksom,mrvicama cokolade....
4.
*ukoliko vam nije dostupan dulce de leche(vec pripremljen karamel)ovde na coolinarici ima puno divnih recepata da napravite sami.
Posluživanje
Najbolje je da prenoci u frizideru,pa ga onda secite na kocke i posluzite .Prijatno
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar