nedjelja, 12. lipnja 2016.

BRZI LEDENI DESERT SA JAGODAMA

Sastojci  8 osoba
biskvit - 4 jaja - 4 kašike smeđeg šećera - 1 vanilij šećer - 4 kašike brašna - 2 kašike kakao-a - 1 kašika gustina - 100 ml ulja - pola praška za pecivo - malo soli
Fil sa jagodama - 350 g jagoda - 300 ml slatkog vrhnja - 1 šlag fix ili 1 šlag pjenu
glazura - 150 ml slatkog vrhnja - 100 g crne kuhinjske čokolade

Priprema
1.
priprema biskvita:
- razdvojiti žumanjke od bjelanjaka
- bjelanjke umutiti u čvrst snijeg
- žumanjke mutiti sa šećerom i vanilij šećerom
- neprestano miješajući dodati ulje
- dodati prosijano brašno,prašak za pecivo,kakao i gustin
- sve lagano ručno izmješati
- postepeno dodavati snijeg bjelanjaka i ručno miješati
- koristiti papir za pečenje
- veličina prikazane tepsije je 30x20 cm
- jednakomjerno rasporediti tjesto
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-ak min.
- biskvit ohladiti i vratiti u tepsiju
2.
priprema fila od jagoda:
- jagode očistiti i oprati
- jagode rezati na kockice
- umutiti slatko vrhnje i šlag fix
- dodati jagode i ponovo mješati
- mješati dugo,da jagode oboje šlag u rozu boju
- jednakomjerno rasporediti šlag na ohlađeni biskvit
- namazani fil odladiti u hladnjaku

3.

- za glazuru rastopiti čokoladu u zagrijanom slatkom vrhnju
- jednakomjerno rasporediti glazuru
- kolač dobro ohladiti i poslužiti takav
- uspješnu pripremu vam želim
P

Posluživanje
- kolač dobro ohladiti i poslužiti takav

Nema komentara:

Objavi komentar