petak, 3. lipnja 2016.

AMARETTO BARS

Sastojci
1 salica 250 ml.
COKOLADNI PRELIV:
113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao)
170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet)
3 zlice putera
1/2 salice slatkog vrhnja
AMARETTO ZAMJENA:
3 zlice mlijeka
1 zlicica extrakta od badema
FILL:
3 zlice instant prasak od vanille

4 zlice otopljenog putera
3 zlice amaretto zamjena ili amaretto liker
1 zlica extra mlijeka
1 zlicica vanille extrakt
2 salice secera u prahu
kakao za posipanje



Priprema
1.
Oblozite pleh velicine 20cm. sa alu folijom.
Obje vrste cokolade,puter i slatko vrhnje stavite da se otopi.
Od cokoladne smjese oduzmite jednu salicu(250ml) i istresite u pleh.Razmazite ravnomjerno.
Ostatak cokolade ostavite sa strane.
Stavite u frizer oko 20-30min.
Amaretto liker zamjena:U manju zdjelicu dodajte 3 zlice mlijeka i malu zlicicu extrakta od badema.Ako imate amaretto liker mozete to koristiti.
Otopite puter.
U zdjelu dodajte instant prasak od vanille za puding i kolace u to dodajte amaretto liker,otopljeni puter,vanillu extrakt i zlicu mlijeka.Miksajte sve zajedno i na kraju dodajte secer u prahu.
3.

Izvadite pleh iz zamrzivaca i preko cokolade istresite puding smjesu.
Ravnomjerno razmazite.
4.
Preko puding smjese istresite ostatak cokolade i razmazite.
Stavite ponovo u frizer oko 30 min.
Izvadite iz frizera i podignite alu foliju iz pleha i odmotajte.
Sjecite na manje bars ili po zelji.
Mozete posuti sa kakaom.
Isjecene bars morate drzati u fridzu
Posluživanje
Neznam da li kod nas ima instant pudinga za kolace ali ako nemate napravite obicni puding pa oduzmite oko 4-5 zlica pa dodavajte ostale sastojke.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar